Mit hoved er ved at eksplodere ..

Kan man indtage sukker dagligt under et vægttab?

Min diæt under mit vægttab, har bestemt ikke været “by the book” eller noget de fleste eksperterne nok ville finde særlig optimalt, men .. Det har virket for mig?

Mange spørg mig hvad “hemmeligheden” er bag mit vægttab, og ja der er jo enten utrolig mange små hemmeligheder eller ingen overhovedet. Der er intet hokus pokus, jeg har ikke opfundet en mirakel-diæt, men jeg har derimod fundet en vej, kost og træning der har været realistisk for MIG og holdbart i længden.

IMG_9364

Sukker er den største synder ikk? ..  

Først, NEJ sukker er ikke fjenden. Mængden af sukker er måske! Sukker kan tværtimod være til stor gavn, hvis man vel og mærke tager kontrollen over den. Jeg ville aldrig anbefale nogen, at starte deres diæt eller nye livsstil ud med masser af sukker i deres dagligdag. Jeg ville faktisk anbefale dem, at tage en kold tyrker og udelukke det i den første periode (et par måneder) for derefter igen, genfinde kontrollen over den ligeså stille og roligt. Sukker går lige i belønningscenteret på mange mennesker, det gør glad, er en af livets glæder for mange med sundhedss-og overvægtsproblematikker, og jeg mener ikke en streng langvarig restriktion er realistisk og holdbart på lang sigt for de fleste. Det ingen hemmelighed at sukker kan være vanedannende og usundt i ukontrollerede mængder, men hvad er ikke det?

Jeg har personligt i store perioder af mit vægttab og livsstilsændring haft mine små “daily-little-treats” til at hjælpe mig igennem, og til at holde det hele ud. Daily treats i form af; En Kinder bueno dagligt, Kinder maxi, en slikkepind, lille slikpose, en eller to flødeboller, en mini-muh osv. 

Det gør altså lige min dag 20-30 % bedre
(Og det bestemt de kalorier værd!)

Det vel og mærke kun noget jeg har gjort, når jeg har følt mig i kontrol og i harmoni med mig selv, min sukkerafhængighed og overspisning. Ikke at forglemme, når jeg har brugt min viljestyrke og trænet den op i et godt stykke tid – genfundet min tro på egne evner. Jo vidst, jeg har da op tabt kontrollen engang imellem og ladet den køre liiiidt for langt ud, men overordnet set så synes jeg det fungerer fint. Om ikke andet, ved jeg at jeg nu godt kan tage kontrollen – og jeg har erfaret, at jeg ikke behøver at udelukke den glæde som sukker giver mig helt fra mit liv.

Om jeg kan anbefale det til andre?

Det synes jeg er MEGET svært at sige. Alle er forskellige, nogle bliver stærkere påvirket og afhængig af sukker end andre. Nogle har svære ved at tage kontrollen end andre osv osv. But you never know until you try right? Jeg har aldrig brugt en kostplan, fordi jeg ville lære at styre mit madindtag/misbrug selv. Jeg har altid været bange for, det at få en kostplan og på en måde ligge ansvaret væk – jeg siger ikke, at det ikke kan hjælpe, for det er jo tydeligt at det hjælper mange! Men jeg tror man skal passe på med at se mad som skrevet ned i en plan. Med kalorier, makros osv. For mig er mad LIVSGLÆDE og nydelse, nogle gange spiser jeg med mine følelser og andre gange med min sunde fornuft – det synes jeg bestemt der skal være plads til. Det har virket so far 🙂

Så JA, selvfølgelig kan man indtage sukker dagligt under et vægttab og efter, som alting handler det om den overordnede kontrol over det.

Just saying.
All love from me //Fie

ddddddsss

Næste indlæg

Mit hoved er ved at eksplodere ..