Bryd ud af offerrollen!

Sund boller i karry med blomkålsris :)

IMG_2209

Jeg er kæmpe fan af boller i karry, så hvad med en sundere version som smager mindst ligeså godt? 🙂

Opskrift fra www.vaegtkonsulenterne.dk

170 g magert, hakket svinekød
3 tsk mel
lidt fintrevet løg
salt & peber
lidt reven muskatnød
ca 1⁄2 dl vand

3 tsk karry (mild eller stærk)
1 tsk olie til stegning
25 g hakkede løg
1 æble i tern
2 dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk pulver)
3 tsk mel (hvede- eller maizenamel)
salt & peber

Kom det hakkede kød, mel, revet løg og krydderier i en skål. Rør det godt sammen og rør farsen smidig med lidt vand.

Rør farsen igennem og form den til små boller. Kog kødbollerne i letsaltet vand, til de stiger op til overfladen. Tag bollerne op med en hulske.

Svits karry i olien med hakket løg, til løget er blødt. Tilsæt æblet, der er skåret i små tern, sammen med bouillon. Lad løg og æble koge i bouillonen i ca 5 minutter. Rør melet ud i lidt vand og tilsæt det i retten, så det jævner. Smag til med salt og peber. Kom de kogte kødboller i karrysaucen og varm igennem.

Blomkålsris, ét stort friskt blomkål rives fint på en rive og koges i 10-12 min. Man kan stege det med nogle finthakkede rødløg til hvis man vil! Synes jeg tilsætter ekstra god smag 🙂

Bon appetit.

 

Næste indlæg

Bryd ud af offerrollen!