Sexy Sunday Sliders 😍

Fuck “eksperterne” og vær din egen sundhedsguru!

image

Ja okey, det var måske lidt af et statement – for selvfølgelig bliver vi nød til, at ha’ respekt for autoriteter/forskning og videnskab og stole på eksperterne, MEN også forholde os kritisk overfor det, for i sidste ende så er vi måske mest eksperter i os selv og i vores eget liv?

Personligt bliver jeg selv nærmest snotforvirret når man hører om den ene nye forskning efter den anden, og de så ofte modsiger sig selv. Eksperterne er tit uenige, og hvordan forholder man sig så til det? Uden at miste modet eller holde hovedet koldt? Jeg har valgt nærmest, at tage helt afstand fra det – og holder mig til det, jeg ENDELIG har fundet ud af virker for mig.

Så er den ene fødevare sund, så er den anden usund .. Så er dit og dat farligt! Man kan ikke stemple enkelte fødevarer som værende decideret usunde i sig selv. Smør er ikke usundt. Avocado er ikke sundt. Det mængderne og ens restriktioner der afgøre hvor sundt det bliver i sidste ende! Og måske vigtigts af alt, om man i denne her nærmest sundhedsfanatiske tid vi lever i – kan spise chokolade uden at ha’ dårlig samvittighed efterfølgende?

Find din egen vej!

Find ud af, hvad der er sundt for DIG. Skab din egen vej, selvfølgelig med “eksperternes” ord i mente. Jeg brugte selv nogle overordnede principper som er meget hen af “Atkins” og Dukan kuren, men slet ikke til punkt og prikke. Måske har jeg været heldig, at være udstyret med en god sund fornuft som jeg lutter til, når jeg vel og mærke VIL det nok. Føler man, at ens maddæmoner måske tager for meget over, kan det selvfølgelig klart være en fordel, at gå hos en diætist, eventuelt tælle kalorier og følge en madplan. Det fungerede bare ikke for mig! Jeg ville ikke have mit mad ned i tal, på et stykke papir eller lignende – heldigvis gik det uden ✌️

Overordnet set er det sundt nok, at spise efter sundhedsstyrelsens kostråd uden at det er den ene eller den anden kur man vælger. Men jeg synes bestemt også, at der er noget usundt i fanatisme og hvis man f.eks. ikke længere tør give sit barn en Mælkesnitte med i madpakken mere? Der synes jeg vi kommer på et galt spor! Sundhed er nærmest blevet religion for rigtig mange menneske, og frem være med det hvis man nyder det – men det har også konsekvenser for rigtig mange. Jeg kan SAGTENS forstå, og sætte mig ind i, at hvis man f.eks. har prøvet den ene slankekur efter den anden, gentagende gange tabt sig, men taget det på igen, at man så mister modet og måske kommer dertil hvor jeg affinder sig med det. Accepterer det og siger “Ja, sådan er jeg altså! Og det har jeg det fint med!” Det har jeg faktisk stor respekt for, hvis folk trives bedre med det – frem for at føle, at det er en evig uopnåelig kamp at tabe sig. Man skal jo kun gøre det, hvis det hæmmer en i ens liv, man ikke trives og har en drømt om et vægttab. Ikke fordi samfundet forventer det af en!

Alle har en holdning til sundhed, kost og træning efterhånden og fred være med det. Jeg har længe tænkt over, om jeg måske bare skulle holde min for mig selv, i frygt for at skabe endnu mere unødvendig forvirring omkring det – men min holdning er overordnet set sådan her:

Spis med din sunde fornuft! Hvis du ikke føler du har det, så træn den eller søg professionel hjælp. Find ud af hvad der fungerer for dig! Er det nogle restriktioner .. Fint så længe du og din krop trives med det, personligt mener jeg dog ikke det er nødvendigt. Er det ingen restriktioner, men f.eks. alt med måde FINT!

Vi som samfund vil gerne dele “sunde” og “usunde” fødevarer op i to forskellige kategorier, men det mener jeg er helt forkert. Sundhed er mange ting, på mange niveauer nok mest psykisk .. Så husk at NYD livet, spis både kage og kål til! ☺️

Alt det bedste herfra,

//Fie ❤️

Næste indlæg

Sexy Sunday Sliders 😍