Sund kylling og kål i kokosmælk! SÅ lækkert!

Sådan får du trænet på umotiverede dage!

12011245_10153653024618750_472398598881525758_n
Ingen tvivl om, at nogle dage er det altså bare dødens pølse at skulle ned og træne! Undskyldningerne står i kø og kan virke så overvældende og overtalende. Sådan tror jeg langt de fleste af os har det, også nogle professionelle atleter. Man er bare NØD til at tage sig sammen, og bide det i sig nogle gange. Ingen har nogensinde fortrudt en dejlig hård træningssession, og måske er man kun én træning væk fra et bedre humør end da man startede 🙂

Ja, man skal ha’ den rette indstilling, fokusere på sit mål og tage sig sammen – men der er også enkle, små konkrete ting man kan gøre, for at gøre det liiiidt nemmere. Her vil jeg dele nogle jeg selv har brugt på dårlige dage, eller hvis jeg har været inde i en dårlig periode.

1. Lig dit træningstøj klar aftenen før!
Så ligger dit træningstøj klar, lig det frem i dit hjem så du ikke kan undgå at se det – så det kalder på dig 😉 Det bare en lille ting man kan gøre. Når jeg på dage har været overrumplet af angst og depression, og føle jeg har svært ved selv de mindste ting, så er det altså også små gode vaner der gør en forskel. Bare det at tøjet ligger klart, betyder faktisk en hel del.

11998848_10153653024528750_8973162700927793682_n
(Således ligger det fremme på min sofa og kalder på mig!)

2. Bare tag træningstøjet på!
Første skridt! Alene det at komme i træningstøjet kan gøre en motiveret. Jeg tror man ubevidst indstiller sig på, at samle energi og på træningen der venter.

3. Pre-workout!
Er ikke for alle, men har en god virkning for nogle. Det forskelligt hvordan man bliver påvirket af det, men formålet med produktet er bl.a.: Mere energi, øget styrke, øget udholdenhed, mindre muskelnedbrydning osv. (Der findes et hav af mærker, og preworkout der virker forskelligt til forskellige træningsformer) så jeg anbefaler at man laver lidt research inden man bruger det. Men prøv det, jeg synes det giver lige DÈT ekstra energi og empowerment.

4. Ha’ en træningsmakker klar!
Det er nok ikke altid muligt, at ha’ en livline i form af en træningsbuddy klar konstant – men vær ikke bange for at række ud til andre. At ha’ en af ens nærmeste med sig til træning kan være en kæmpe hjælp, OG tryghedsfaktor og gavnende hvis I samtidigt enten formår at presse hinanden på en god sjov måde og en form for sund konkurrence.

5. Ha’ din musikliste i orden!
Musik er ALTID en stor redning i min træning. Music on, world off. Husk at ha’ den opdateret med musik der måske betyder noget specielt for dig, giver dig empowerment og god energi.

6. Vær ikke bange for at coache dig selv!
Med det mener jeg, at du ikke skal være bange for at tale lidt med dig selv under din træning, heller ej råbe lidt – heller råb lidt for meget end for lidt. Et træningscenter er også et sted hvor man kan smide sine hæmninger lidt, be a beast og få nogle følelser og aggressioner ud. Vær ikke bange for det brug det som terapi! Ofte når jeg har skulle løbe interval f.eks. og virkelig ikke følt jeg har haft mere energi, har jeg haft behovet for at råbe lidt af mig selv og faktisk blive lidt sur på mig selv. Det har altid hjulpet mig, og jeg er gået derfra men hovedet oppe og været stolt af mig selv 🙂

7. Ha’ en “sikkerhedstræning” i baglommen!
En træningsform du nyder, og som du kan bruge på dage hvor humøret og motivationsfølelsen svigter.

7. En personlig træner!
Sidst men ikke mindst en personlig træner. Superviseret træning er nok det mest effektive, og flere undersøgelser viser at det i de fleste tilfælde giver mere og bedre resultater med en træner. Ha’ få en personlig træner er blevet mere og mere udbredt, flere og flere gør det og har mulighed for det. Det heller ikke altid så dyrt, som de fleste tror – det kommer jo an på træneren og forløbet. Jeg kan stærkt anbefale det, det har virkelig hjulpet mig. At føle man har en man skal stå til regnskab for, en der regner med en, en der har styr på hvad man skal træne, en der faktisk interesserer sig for ens rejse (og forhåbentlig er støttende og passioneret). Det en kæmpe hjælp!

IMG_6569

Generelt så plejer jeg at sige, at man skal VÆLGE at være stærk og motiveret. Motivationsfølelsen er i langt de fleste tilfælde ikke permanent. Især i starten oplever man, at den er stærk og meget fremtræden, men så daler den oftest igen – og man føler sig umotiveret igen. Da handler det om vaner, om øvelse og om at VÆLGE det man ved er rigtigt at gøre. Jeg går all in for at man skal lytte til sig selv, mærke efter – det klart det skal man generelt set. Men nogle gange skal man også bare “suck it up, and do it!” som jeg har sagt til mig selv MANGE gange under mit vægttab.

Bevares, nogle dage er til for at ligge på sofaen, chille, spise kage og hygge – andre (og de fleste dage) er til for at arbejde sig frem imod sin drøm og mål.

Nothing worth having comes easy <3
Det en naturlov.
Håber I kunne bruge disse råd 🙂

//Fie

Næste indlæg

Sund kylling og kål i kokosmælk! SÅ lækkert!