YAAY! Jeg er blevet ambassadør for ..

Derfor, skal du ikke gøre som mig!

1502715_183814828481898_645469361_o
Jeg oplever faktisk skræmmende tit, at folk ønsker en konkret kostplan og træningsplan som jeg har brugt i mit vægttab. Mange ønsker at få, PRÆCIS at vide hvad jeg har gjort – men sandheden er, at jeg bestemt ikke har opfundet den dybe tallerken mht. vægttab eller livsstilsændring. Jeg har aldrig nogensinde sagt til en anden “Du skal bare gøre det her ligesom jeg gjorde!” og det kommer jeg heller aldrig til, af den simple grund – at vedkommende jo ikke er mig, ikke har den samme indre biokemi, hverdag, udfordringer eller temperament. Derfor, er der ikke kun én rigtig vej – man skal skabe sin egen!

Her er lige nogle gode grunde til, hvorfor du ikke “bare” skal gøre det jeg har gjort for at tabe mig!

Det jeg gjorde forkert, og derfor du skal ikke gøre som mig: 

1. Jeg var alt for hård ved mig selv. Så hård, at det gjorde at jeg efterfølgende havde mistet alt viljestyrke, energi og blev indlagt med et sammenbrud af stress og overbelastning. Man kan sige, at det måske også var det (mine negative tanker) at jeg er meget selvkritisk, der har bragt mig så langt – men nu har jeg erfaret, at de havde alt for store psykiske konsekvenser. Der skal findes en sundere balance i det! Jeg vil ikke længere ofre mit mentale velvære, for et tal på vægten.

2. Jeg startede pga. helt inderligt dårligt selvværd, og troede at det at eliminere min overvægt, ville løse alle mine problemer og depression. Det gjorde det ikke! Det hjalp, men jeg havde alt for store forventinger til det.

3. Jeg undervurderede vigtigheden af, at arbejde mig sig selv psykisk på vejen. Jeg troede sund kost og træning var nok, men det var det ikke helt.

4. Skiftede en spiseforstyrrelse ud med en anden! Fordi jeg ikke fik løst eller fundet balance i min overspisning, resulterede det i bulimi og at jeg også til tider sultede mig selv, det var ikke optimalt – men vægten gik da ned af, men det var på bekostning af mit humør og lykke.

5. Vægttabet blev hele mit liv og idenditet, og i lange periode lukkede jeg mig inde i min egen fokus-bobbel, hvilket også hjalp men der var slet ikke balance i mit liv eller prioriterer.

Jeg skriver det her fordi, at ja ganske vidst kræver sådan en rejse her, virkelig meget styrke, energi, fokus og beslutsomhed – men på vejen, skal man passe på ikke at miste sig selv og huske at give sig selv time-outs. Og man skal også være obs på, om det bliver på bekostning af for mange ting?

F.eks. vil jeg da stærkt opfordre andre til, at fokusere mere 50/50 på at arbejde med sig selv, fysisk og mentalt. Balancen skal jævnes lidt mere ud, så det ikke kun er det ene eller det andet. Selvfølgelig kan træning og fysisk aktivitet for mange gøre netop begge dele, men på den lange bane – for mennesker der måske har et slemt madmisbrug, dybere issues der er grund til dette, vil jeg anbefale mere seriøs mentalt arbejde. At måske finde en psykolog som er enig, og som forstår den balance man ønsker, i at inkorporere de her ting – så man kommer bedst muligt ud på den anden side. Selvfølgelig skal man RIGTIG ofte bare tage sig sammen, suck it up and just do it, for mange vil sikkert opdage, at man får det bedre af at træne end man havde det før. Mange bruger det terapeutisk og det jo fantastisk hvis man formår at gøre det! Der bare bestemt også mange, der har svært ved at se fysisk aktivitet som en glæde, velsignelse og har svært ved at acceptere det og omfavne.

Set i bakspejlet, havde jeg nok haft brug for mere af den slags mentalt arbejde. Men jeg har altid været mega stædig, dårlig til at tage imod hjælp, ville klare tingene selv – så det var svært at komme til den erkendelse, at jeg måske skulle få noget mere hjælp. Det skader aldrig at prøve, selvom man bestemt godt må forholde sig kritisk overfor psykologer, finde en der er dygtig og FORSTÅR en. Ikke gør en dårligere eller stigmatisere en mere end hvad godt er!

Igen, det handler i højere grad om, at skabe sin EGEN vej. Og tænke ud af boksen, hvis man måske har prøvet den ene død syge slankekur efter den anden 😀

Haha, nå! Det var bare nogle søndagstanker herfra.
Jeg håber om ikke andet, at I har haft en dejlig weekend og er klar til den kommende uge <3

Gi’ den gas, uden at kør dig selv ned imens 🙂

Næste indlæg

YAAY! Jeg er blevet ambassadør for ..